QR Code
https://iclfi.org/pubs/obol/2024-pdc-palaistinis

21 Μαίου - Η Τροτσκιστική Ομάδα της Ελλάδας και η Partisan Defence Committee καταγγέλλουν την κρατική επίθεση στη Νομική Σχολή που κατέληξε στη σύλληψη 28 διαδηλωτών – ανάμεσά τους και 9 αλληλέγγυων από χώρες της Ευρώπης οι οποίοι τώρα βρίσκονται στα κρατητήρια της Αμυγδαλέζας περιμένοντας απέλαση. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες και έχει οριστεί δικαστήριο για τις 28 Μαΐου. Αμέσως μετά ακόμα 3 συνελήφθησαν στην πορεία στις 15 Μαΐου για την επέτειο της Νάκμπα. Αυτές οι επιθέσεις γίνονται την ίδια στιγμή που το κράτος του Ισραήλ πραγματοποιεί μια νέα αιματηρή επίθεση στη Ράφα.

Οι συλλήψεις των διαδηλωτών κατ’ εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, μεταξύ αυτών πολλοί φοιτητές, αποτελούν επίθεση σε ολόκληρο το εργατικό κίνημα. Σε όλο τον κόσμο οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιες αστικές τάξεις κλιμακώνουν μαζικά την εκστρατεία τους για την ποινικοποίηση κάθε υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού. Τα «εγκλήματα» που τους κατηγορούν καταλήγουν όλα στο ίδιο: τόλμησαν να αντιταχθούν στην ισραηλινή γενοκτονία των Παλαιστινίων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Αυτό που είναι απαραίτητο είναι ταξική ενότητα για την υπεράσπιση των συλληφθέντων και του παλαιστινιακού κινήματος. Καλούμε τις παλαιστινιακές και τις αριστερές οργανώσεις, τα σωματεία κ.α., να οργανώσουμε από κοινού δράσεις για την απελευθέρωση των 9 διαδηλωτών και για μια μαζική κινητοποίηση την ημέρα της δίκης στις 28 Μαΐου:

Η Επίθεση σε Έναν Είναι Επίθεση σε Όλους!

  • Για την κινητοποίηση των εργατικών σωματείων στην υπεράσπιση των συλληφθέντων!
  • Άμεση απελευθέρωση από τα κρατητήρια της Αμυγδαλέζας! Καμία απέλαση!
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!

Για να οργανωθούμε επικοινωνήστε στο email: spartacist@hotmail.com


Η PDC είναι μια μή σεχταριστική οργάνωση ταξικής πάλης, νομικής και κοινωνικής υπεράσπισης, που προασπίζεται υποθέσεις και σκοπούς για το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων. Αυτός ο σκοπός είναι σύμφωνος με τις πολιτικές απόψεις της Σπαρτακιστικής Ένωσης Μεγάλης Βρετανίας